با شکل گیری حکومت فاطمیان در سال 297ه.ق ، فاطمیان تمام سعی و تلاش خود را برای پی ریزی و شکل گیری یک ساختار عظیم علمی و فرهنگی که در خدمت اندیشه دینی باشد به کار گرفتند. آنها برای تحقق این هدف، مراکز آموزشی و پژوهشی فراوانی مانند مساجد، کتابخانه و مدارس تأسیس کردند و امکانات مادی و معنوی بسیاری را در این مسیر صَرف نمودند و حتی برای استفاده از توان علمی موجود در سایر مناطق اسلامی، عالمان و دانشمندان دیگر سرزمین ها را به دربار خود دعوت نمودند. نتیجه این تلاش های بی وقفه، شکل گیری کانون های علمی و فرهنگی بی شماری در قلمرو فاطمیان گردید. به گونه ای که میراث عظیم علمی فرهنگی و تمدنی این کانون ها، دوره طلایی را در قرن (4-5) برای فاطمیان رقم زد. میراثی که نه تنها تاثیر، خود را در این اعصار بلکه در قرون بعدی نیز نشان داد.
داریوش موگویی, دکتر, محمد باقر خزائیلی, دکتر, نعمت الهی, پروین. (1394). کارکرد مراکز علمی فاطمیان مصردر توسعه اندیشه و تفکر مذهب اسماعیلی. مجله تاریخ, 10(36), -.
MLA
دکتر داریوش موگویی; دکتر محمد باقر خزائیلی; پروین نعمت الهی. "کارکرد مراکز علمی فاطمیان مصردر توسعه اندیشه و تفکر مذهب اسماعیلی". مجله تاریخ, 10, 36, 1394, -.
HARVARD
داریوش موگویی, دکتر, محمد باقر خزائیلی, دکتر, نعمت الهی, پروین. (1394). 'کارکرد مراکز علمی فاطمیان مصردر توسعه اندیشه و تفکر مذهب اسماعیلی', مجله تاریخ, 10(36), pp. -.
VANCOUVER
داریوش موگویی, دکتر, محمد باقر خزائیلی, دکتر, نعمت الهی, پروین. کارکرد مراکز علمی فاطمیان مصردر توسعه اندیشه و تفکر مذهب اسماعیلی. مجله تاریخ, 1394; 10(36): -.